Fiesta!

För mig betyder sommaren många olika saker, men det som jag alltid ser fram emot lite extra är all den goda maten, drycken och musiken. I sommar så har jag och tjejerna bokad in en veckas bil-luff till Danmark där vi ska på festivalen Roskilde. För att dryga ut kassan har jag tänkt att ta med mig mitt egna vin. Japp ni hörde mig rätt mitt egna hemtillverkade vin. Detta är ytterligare ett utav mina intressen, att tillverka mitt egna vin och öl.

Mina föräldrar immigrerade ifrån Spanien innan jag föddes och jag tror att mitt salsa och vin intresse har sina rötter i just Spanien. Min far kommer dessutom ifrån en familj som i generationer har arbetat på vin gårdar med plockning och tillverkning utav viner. Var enda gång jag åker hem till mamma och pappa serveras det alltid fin flaska vin till middagen, det är lite av en tradition i vår familj. Ofta en ny flaska var gång som vi sedan efter middagen sitter och diskuterar.

För några år sedan vallfärdade jag med pappa till byn Ronda där han föddes och vi besökte gården där han som ung bodde och arbetade. Det var efter den resan som jag bestämde mig för att själv prova på hemtillverkning utav vin. Enklare och betydligt godare än vad jag hade förväntat mig. Jag hittade allt jag behövde för att börja min nybörjarresa inom vintillverkning hos PGW.se Läs mer här! om ni också är sugna att prova på hembryggning.

Så vinet är klart och redan i flaskor redo för resan som bär av om några dagar. Då jag älskar att dela mitt intresse har jag tillverkat vin till oss alla så att tjejerna slipper gå törstig på Roskilde, men det är en överraskning. Så hoppas att dom gillar vinet annars kommer jag bli besviken. Nu ska jag bara ta mig iväg till affären för att köpa ett nytt liggunderlag , för då är jag helt klar inför resan.

Jag har faktiskt aldrig varit i Danmark tidigare så den här resa är lite extra spännande för mig än för mina vänner som alla är gamla Danmark veteraner. Jag ser särskilt fram emot att prova några goa öl och självklart käka röd pølse, tror det heter så och smörrebröd så klart. Har som en res regel att man alltid ska prova minst en traditionell maträtt per land som man besöker. Vilket är varför pølse står högt på menyn, då det var det översta resultatet när jag Googlade Dansk mat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *