Om kompisar och hus

Hej!

Nu har jag äntligen fått mina e cigaretter levererade hem, som jag har väntat länge på! Det är ju egentligen inte till mig, utan det är en present till en kompis. Han är ju kanske en kompis som jag tycker lite extra mycket om och jag vet att han har pratar mycket om det här med e cigaretter. Han har önskat sig det i present och sa till mig att om jag kunde, så skulle han bli så glad, så jag ska göra honom extra glad, för att jag tror inte att han förväntar sig den här överraskningen . Han sa till mig då att han vill så gärna lära sig att vejpa stora moln och göra lite tricks. P å tal om att vejpa, visste ni att det är ett låneord från engelskan? Det fick jag reda på när jag googlade på det här med e cigaretter. Lärde mig även att det dessa typer av cigg också har existerat jättemycket längre än vad jag trodde, det eftersom jag började se sådana cigg för bara några år sen, säg kanske 3 år sedan. Idag verkar det även finnas sån juice utan nikotin och sån e-vätska utan diacetyl som är den komponenten i sån juice som har kopplingar till att orsaka skador i lungorna. Ni ser, jag har gjort min läxa vad gäller den här prylen haha. Jag hoppas iallafall att min kompis blir nöjd med sin present, för allt jag vill är att göra honom lycklig.

Nog om det med min kompis, för att på en annan front, så vet ni att mina föräldrar har valt att värdera huset, så jag har fått i uppdrag från min pappa att hitta nåt som kan fungera för miljövänlig färgborttagning av trä och sånt. Pappa har då sagt att han behöver en skonsam färgborttagnings verktyg för att fixa lite med huset, han försökte lära mig hur det här med att ta bort färg från trä fungerar steg för steg men det var alldeles för mycket information, så jag har lovat honom att hjälpa honom praktisk istället och lära mig den vägen. Jag tänkte att jag kommer att ha nytta av det där ändå. I framtiden kommer jag nog vara husägare och i dagens samhället kan man nog behöva vara en händig tjej, killar är idag inte lika händiga som förr i och med det här med genus och jämställdhet och ja, sånt. Det är ju också så att jag gillar att vara händig och det är något jag har fått från pappa, han har alltid fått med mig vare sig det är så att han ska måla om, eller om det var fönsterrenovering han skulle göra, jag minns till och med att när jag var liten så höll han på med lite möbelrenovering (ja min pappa är mycket mycket händig). Så det är ju kul att pappa och jag har haft de stunderna och att jag har lärt mig allt det där.

På tal om annat, har ni funderat på var ni ska spendera er semester? Jag själv vill inte ha semester den här sommaren, jag vill spara min semester till senare men vem vet hur länge det här viruset stannar och hur länge vi får vänta innan vi kan börja resa igen. Min arbetsgivare har iallafall bestämt åt mig att jag ska vara ledig fyra veckor med start 15e juni, så det är ju jättesnart, typ om en månad. Jag trodde faktisk att jag fick välja själv min semester men tydligen inte. Jag har fått det förklarat till mig om att arbetsgivaren har rätt till att fatta det beslutet om man inte kommer överens med sina anställda men att man kan ta in önskemål och så. Jag har ju inte lämnat in något önskemål i och för sig så, ja kanske får skylla mig själv.

Hur som, vi hörs igen kära läsare, jag återkommer igen med ny information om mitt liv i ett annat inlägg.

Hoppas ni alla mår bra!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *